• Gorovje Tatre se nahajajo na severnem delu Slovaške in del v južni Poljski, v skupni površini približno 750 km2, od tega jih je 650 km2 na Slovaškem. Tatre so edina gorska skupina, kot del Karpatov, alpskega tipa. V Tatrah je 25 vrhov višjih od 2500m, najvišji je Gerlachovsky Štit, 2654 m. Delijo se na dve večji skupini, Visoke in Nizke Tatre.

  1. dan, sobota, 31. avgusta 2019: odhod v zgodnjih jutranjih urah, vožnja mimo Dunaja, Bratislave, proti Tatram do hotela, kjer bomo prespali. Seveda se bomo med potjo večkrat ustavili, najdlje v Trenčinu, kjer si bomo ogledali impozanten grad, v katerem je gospodovala Barbara Celjska, druga žena Ziegmunda Luksemburškega. Večerja, nočitev.

  2. dan, nedelja, 1. septembra 2019: zajtrk, panoramska vožnja z avtobusom od Tatranske Lomnice do Štrbske Pleso. V mestu Stary Smokovec se bomo z gorsko železnico zapeljali do Hrebienok, od tu pa peš do Zamkovskeho chata (2 uri), najvztrajnejši pa še do Teryho chata (3,5 ure). Vrnitev v hotel, večerja, spanje.

  3. dan, ponedeljek, 2. septembra 2019: zajtrk, odhod avtobusa za Štrbski pleso. Od tu v smeri Popranskega jezera na vrh Rysy-ja (2503 mnm). Pod vrhom je koča, sicer pa je sam vrh na meji med Slovaško in Poljsko. Sam vzpon ni preveč zahteven, razen zadnji del, kjer je nekaj verig (Slovaki imajo namesto jeklenic verige). Vrnitev po isti poti, vmes postanek pri hotelu pri Popradskem jezeru. Za kondicijsko manj pripravljene planince je varianta, da se podajo do Popradskega jezera, tam uživajo v čudovitem naravnem okolju. Vrnitev do mesta Štrbski pleso, kjer nas bo pričakal avtobus in nas popeljal do hotela. Večerja, nočitev.

  4. dan, torek, 3. septembra 2019: zajtrk, obiskali bomo Nizke Tatre. Zapeljali se bomo do smučarskega centra Jasna in se z gondolsko žičnico »povzpeli« tik pod vrh Chopoka (2024mnm) in po grebenu na najvišji vrh Nizkih Tater- Dumbier (2045m). Sestopili bomo v Demanovsko dolino ali pa nazaj po smeri prihoda. Obiskali bomo tudi Demanovsko jamo in vodni park Tatralandio. Vožnja nazaj v hotel, večerja, nočitev.

  5. dan, sreda, 4. septembra 2019: zajtrk, vzpon na Krivan (2494 mnm), ki je za Slovake to, kar je za Slovence Triglav. Ni sicer najvišji vrh Slovaške, je pa na enak način že dve stoletji simbol njihove narodne suverenosti in zgodovinskega ozemlja. Silhueta Krivana je upodobljena tudi na slovaških kovancih za 1, 2 in 5 centov. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

  6. dan, četrtek, 5. septembra 2019: zajtrk, vožnja do nacionalnega parka Slovenski raj, ki je eden najlepših pokrajinskih predelov Slovaške z vrsto značilnih kraških pojavov. Tu najdemo tudi številne soteske, od katerih bomo eno obiskali. Nato se bomo zapeljali v kraj pod vznožje najlepših razvalin, Spiški grad, ki se nahaja na vzpetini (634 mnm) nad mestecem Spišské Podhradie. Leta 1993 je bil vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine . Velja za največji srednjeevropski grad, saj površina obsega več kot 4 hektarje. Obiskali bomo še en grad, Stara Lubovna u Prešovskom kraju v bližini meje z Poljsko. Je eden najstarejših grad ov, leta 1292 se prvič omenja kot Libenow. Vožnja nazaj do hotela, večerja, nočitev.

  7. dan, petek, 6. septembra 2019: zajtrk, vožnja do Tatranske Lomnice, vožnja z gondolo na Lomničky Štit (2634 mnm), drugi najvišji vrh Visokih Tater. Pri vračanju z vrha bomo lahko izstopili na Skalnate Pleso in se peš podali v dolino. Vožnja nazaj do hotela, večerja, nočitev.

  8. dan, sobota, 7. septembra 2019: zajtrk, odhod proti domu, malo daljši postanek v Bratislavi. Domov bomo prispli v poznih večernih urah.


  Cena: 390 EUR/os (min. 45 oseb), 450 EUR/os (min. 35 oseb).


  Cena vključuje:

  • vožnjo s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine,
  • 7 x spanje, večerja, zajtrk (hotel z dvo in troposteljnimi sobami s TWC),
  • turistično pristojbino,
  • lokalnega vodnika,
  • stroške organizacije, priprave in vodenja izleta.

  Doplačilo:

  • enoposteljna soba 105 EUR,
  • vstopnine za grad, gondole.
  • zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco (12 €).

  Prijave zbiramo do zasedbe avtobusa (oziroma čim preje zaradi rezervacije prenočišč). Plačilo ob prijavi 100 €.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje

GORIŠKA BRDA

Cena od

1 Trajanje
1 Trajanje
2 Trajanje
1 Trajanje