• 1. dan, sobota, 27. julija 2019: odhod v večernih urah z dogovorjenega mesta. Nočna vožnja mimo Beograda proti Makedoniji.

  2. dan, nedelja, 28. julija 2019: postanek v Nišu, kjer si bomo privoščili vroč burek in jogurt. Pot bomo nadaljevali mimo Leskovca do Skopja, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Sledi ogled naravnih in kulturnih znamenitosti glavnega mesta: trdnjave Kale, cerkev Sv. Spasa, stare čaršije …, vzpon z žičnico na vrh Vodne, ogled kanjona Matke. Nadaljevanje vožnje do mesta Tetovo, namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

  3. dan, ponedeljek, 29. julija 2019: zajtrk, vožnja z avtobusom do naselja Staro selo, od koder je dve uri hoje do planinskega doma (na višini 1619 mnm), od tu pa še tri ure na vrh Ljuboten (2499 mnm). Vrnitev v hotel v Tetovu, večerja, spanje, zajtrk.

  4. dan, torek, 30. julija 2019: zajtrk, nato pa vožnja do Mavrova in tam okrog jezera. Z vožnjo bomo nadaljevali ob kanjonu reke Radike do samostana sv. Jovana Bigorskega ter ženskega samostana Sv. Georgija v neposredni bližini, nato do vasi Rostushe, kjer je prekrasen slap Duf, katerega višina znaša približno 25 m (1,5 ure). Po ogledu vožnja do enega od najlepših krajev v Makedoniji, Vevčanov. Zanimivo malo mesto, kjer so leta 1987 zaradi spora z oblastmi bivše Jugoslavije razglasili republiko 1987. Do spora je prišlo zaradi vode. Vevčani so znani po izvirih vode in tudi po tem, da je veliko domačinov delalo v Sloveniji v gradbeništvu. Zanimivo je, da ima vsaka hiša speljano tekočo vodo skoraj na dvorišče, ki jim odlično služi kot priročni hladilnik pijač. Vožnja do Ohrida. Nastanitev, sprehod po mestu in ogled znamenitosti mesta. Večerja in nočitev.

  5. dan, sreda, 31. julija 2019: zajtrk, nato pa vožnja ob jezeru do cerkve sv. Nauma, ki se nahaja v sklopu sodobnega hotelskega kompleksa, v notranjosti pa najdemo grob sv. Nauma, učenca Cirila in Metoda, ki sta sestavila slovanskim jezikom prilagojeno pisavo, glagolico. Vožnja proti vasi Trpejca in nato vzpon do 1400 m visoko ležečega izhodišča, od koder se bomo podali na pohod po NP Galičica (3 - 4 ure hoje). Po osvojitvi najvišjega vrha (Magaro, 2255 m), od koder je lep razgled na Ohridsko in Prespansko jezero, se bomo odpeljali za masiv Babe – Pelister. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

  6. dan, četrtek, 1. avgusta 2019: zajtrk. Vzpon na najvišji vrh Pelister (2601 mnm, 8 ur hoje), sprehodili se bomo mimo Malega jezera in Golem jezera (2218m). Večerja in nočitev.

  7. dan, petek, 2. avgusta 2019: zajtrk. Vožnja do Bitole. Sledi ogled znamenitega antičnega mesta Heraklea, potem pa sprehod po mestnem jedru do edinstvene in ene od največjih cerkva v Makedoniji, cerkve sv. Dimitrija. Nadaljujemo z vožnjo mimo Demir Hisara do Kruševa. Mesto z zanimivo arhitekturo je najvišje ležeče mesto v Makedoniji, v preteklosti najbolj znano po »Ilindenski vstaji«, ki se je tam začela, sedaj pa po spominski hiši Tošeta Proeskega. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  8. dan, sobota, 3. avgusta 2019: zajtrk. Vožnja s postanki proti Novemu Sadu, na Fruško Goro, kjer bomo v hotelu prespali. Večerja, nočitev.

  9. dan, nedelja, 4. avgusta 2019: zajtrk. Po zajtrku krajša tura, nato pa zaključek v vinski kleti z dobrim kosilom. Popoldne vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


  Cena: 460 EUR/os (min. 40 oseb), 500 EUR/os (min. 30 oseb).


  Opombe: pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.
  Prijave zbiramo do zasedbe avtobusa (oziroma čim prej zaradi rezervacije prenočišč). Plačilo ob prijavi 100 €.


  Prijave:

  • Tone Šeško – št. mob.: 041 640 160, e-mail: tone.sesko@gmail.com;
  • Toni Turizem – št. mob.: 031 643 338, e-mail: turizem.prah@siol.net.
  • enoposteljna soba 105 EUR,
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,
  • ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program.
  • vožnjo s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine,
  • 7 x spanje v hotelu 3***, večerja, zajtrk, (dvo- in troposteljne sobe z TWC),
  • kosilo zadnji dan,
  • vzpenjača na Vodno,
  • vse oglede in vstopnine, ki so v programu navedeni,
  • turistično pristojbino,
  • stroške organizacije, priprave in vodenja izleta, lokalni vodič.
  • Sevnica,
  • ostala mesta po dogovoru.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje

ZADAR Z OKOLICO

Cena od

17. 11. Trajanje

BELA KRAJINA

Cena od 31 €

1 Trajanje

VOJVODINA 1

Cena od

3 Trajanje

JAGODINA

Cena od

9. - 11. 3. Trajanje

DAN ŽENA V CRIKVENICI

Cena od 79 €