• Želite Martinovati nekoliko drugače?

  Pridružite se nam na čisto pravi kraški osmici.

  Kaj sploh je osmica?

  Pravica točenja vina izvira še iz starih časov, časov nemškega cesarja Karla Velikega, ki se je ohranila še kasneje v obdobju vladavine cesarice Marije Terezije in avstrijskega cesarja Jožefa II. Kmet oz. vinogradnik je lahko prodajal vinske presežke iz preteklega leta v tako imenovanem vinotoču pod vejo. Vinotoč, v katerem je kmet prodajal svoje vino brez davka osem dni v letu, je dobil ime OSMICA. Osmica je oblika prodaje na drobno ne ustekleničenega vina z geografskim poreklom. Osmico je vinogradnik priredil na svojem domu v prostoru, kjer se vino hrani: v kleti ali na borjaču.

  Tukaj nas ne bodo pustili niti lačne niti žejne, saj nam bodo v osmici postregli z domačimi dobrotami kot so sušene mesnine pridelane na tradicionalen kraški način, sušeno na kraški burji, klobase, prata, sir v olivnem olju, kuhano zelje, repa in orehovi štruklji za posladek. Seveda nam bodo ponudili tudi njihovo odprto vino z domače kleti.

  Vas bomo odpeljali nazaj domov?

  O to pa ja, le da še ne vemo kdaj. Odhod bo odvisen od dobrot in razpoloženja (predvidoma pa bo odhod okrog polnoči z osmice).

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
1 dan Trajanje

JESENSKA OSMICA

Cena od

2 Trajanje

GORIŠKO

Cena od

1 Trajanje
1 Trajanje