1. dan, petek, 21. december 2018: SLOVENIJA – NOVI SAD – TEMIŠVAR

  Odhod v zgodnjih jutranjih urah z dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Zagreba in Rume do Novega Sada, kjer bomo imeli malo daljši postanek. Po prestopu srbsko-romunske meje se bomo zapeljali do Temišvara, največjega in najbolj obiskanega mesta v Banatu. Temišvar je znan po svoji pestri zgodovini, nekaterih stavbah, mostu, ki naj bi ga projektiral Gustave Eiffel, ter po podatku, da je bilo to prvo mesto z električno razsvetljavo v Evropi. Domačini svoje mesto še vedno radi poimenujejo, kot prvo svobodno romunsko mesto.  Najlepši del mesta je trg Piata Unirii, kjer si nasproti stojita katoliška in srbska pravoslavna cerkev, obe zgrajeni istega leta in z bogato notranjostjo. Trg obkrožajo lepe baročne stavbe. Spregledati ne gre tudi velike sinagoge ter spomenika Sv. Nepomuka in Device Marije, ki so ga v spomin na žrtve velike kuge po Donavi pripeljali z Dunaja. Obiskali bomo stojnice, ki nas bodo  mamljivo vabile, da pokusimo njihovo hrano in pijačo in kupimo tudi kakšen spominek. Popoldne se bomo namestili v hotelu nato pa bomo obiskali njihovo tradicionalno restavracijo, kjer bomo imeli večerjo. Sprehodili se bomo še po trgih in občudovali lepo okrašeno mesto.   Vrnitev v hotel, spanje.

  1. dan, sobota, 22. decembra 2018: TEMIŠVAR – NOVI SAD

  Po zajtrku bomo obiskali »Iulius Mall«, največji trgovski ce  nter v Romuniji, si vzeli čas za nakupe, nato pa se odpravili proti Novemu Sadu, kjer bomo imeli   čas za kosilo. Namestili se bomo v hotel, popoldne pa si ogledali prednovoletni Novi Sad, obiskali stojnice, poizkusili njihove dobrote, kupili kakšen spominek…večerja v nacionalni restavraciji, spanje v hotelu.

  1. dan, nedelja, 23. decembra 2018: NOVI SAD – ZAGREB - SLOVENIJA

  Zajtrk, najprej se bomo odpravili na ogled zgodovinske Petrovaradinske trdnjave, imenovane tudi »Gibraltar na Donavi«, ki je ena največjih utrdb v Evropi iz 18. stoletja. Vrnili se bomo nazaj v mesto, se sprehodili še med stojnicami, vzeli čas za kosilo, ob dogovorjeni uri pa zbrali na avtobusu in odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


  Cena: 165 €/min 45 oseb, 185 €/min 35 oseb.

  Odhod: 21. 12. 2018 / 3 dni.

  Prevoz: avtobus.


  Cena vključuje:

  • stroške prevoza s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • 2 x spanje 3* in zajtrk
  • 2 x večerja v restavraciji,
  • vodenje, organizacijo, DDV.

  Doplačila: ogledi in storitve, ki niso vključeni v program.

  Opombe: program je možno prilagoditi po želji skupine. V primeru manjšega števila oseb se cena skladno zviša.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje

GORENJSKA

Cena od

2 Trajanje
15.12. 🎁❄ Trajanje
1 Trajanje

GORENJSKA 2

Cena od

4 Trajanje