1. dan: sobota, 12. oktobra 2019: Slovenija – Fažana - Pula

  V jutranjih urah se bomo odpravili na pot proti Istri. Med potjo do slovensko-hrvaške meje si bomo vzeli čas za jutranjo kavico. Na mejnem prehodu Dragonja bomo opravili formalnosti in nadaljevali pot proti Puli. V Fažani se vkrcamo na ladjico, katera nas bo odpeljala v Nacionalni park Brioni. Ti čarobni otočki so privlačili že Ilire in Rimljane, zadnji veliki pečat pa jim je nedvomno pustil Tito, saj si je ravno otok Veliki Brion, ki ga bomo obiskali, izbral za svojo letno rezidenco. Brione so že obiskali številni državniki, kralji, carji, filmske zvezde, pa tudi čisto navadni obiskovalci s celega sveta. V spremstvu strokovnega lokalnega vodiča bomo s posebnim vlakcem in peš odkrivali znamenitosti in občudovali lepote, ki jih skriva otok: bizantinski Castrum, Safari park, vile, muzeje, cvetlične parke, staro oljko in še marsikaj. Čas pa bo tudi za krajši počitek in osvežitev. Po ogledu se bomo vkrcali na našo ladjo, ki nas bo popeljala na celino. Po krajšem sprehodu po Fažani, se bomo zapeljali do Vodnjana, ki slovi po najvišjem zvoniku v Istri. Cerkev sv. Blaža je znana daleč naokoli po sakralni posebnosti, saj so v njej našli številne relikvije in neiztrohnjena telesa svetnikov, ki se imenujejo tudi "Vodnjanske mumije". Med njimi je telo svete Nikoloze, ki je najbolje ohranjena mumija v Evropi. Bioenergetiki so  odkrili, da je močno žarčenje okoli telesa v premeru 32 m. Pravijo, da se je v njeni bližini potrdilo 50 čudodelnih ozdravitev. Sledi vožnja do hotela, večerja v hotelu, spanje.

  1. dan: nedelja, 13. oktobra 2019: Pula – Koper - Slovenija

  Zajtrk, po zajtrku se bomo sprehodili po Puli, kjer si bomo ogledali številne zgodovinsko kulturne zgradbe, med katerimi je najbolj znan antični rimski amfiteater Arena, kjer se danes izvajajo številne poletne manifestacije. Nekje na poti proti Sloveniji si bomo vzeli čas za dobro kosilo. Ustavili se bomo še ob obali slovenskega morja ter se sprehodili po starem delu Kopra in si ogledali kulturne znamenitosti mesta. Kavica ob morju nato pa sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


  Cena: 129 EUR/os ( min. 45 oseb), 139 EUR/os ( min. 35 oseb).  .

   Cena vključuje:

  •  stroški prevoza z turističnim avtobusom,
  •  vožnja z ladjico na Brione, vstopnina NP Brioni,
  •  večerja, nočitev, zajtrk v hotelu 3*,
  •  kosilo drugi dan,
  •  vodenje, DDV in organizacijo potovanja.

  Doplačila:

  • drugi ogledi in storitve po želji, ki niso vključene v program,
  • vstopnina mumije,
  • dodatni zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.

   

  Opombe: program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

3 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje