1. dan, sreda, 5. decembra 2018: SLOVENIJA – NOVI SAD – TEMIŠVAR (680 km)

  Odhod v zgodnjih jutranjih urah z dogovorjenega mesta. Nočna vožnja mimo Zagreba in Rume do Novega Sada, kjer bomo imeli malo daljši postanek. Po prestopu srbsko - romunske meje se bomo zapeljali do mesta Temišvar, največjega in najbolj obiskanega mesta v Banatu. Ogled centra mesta (Trg zmage, opera, nacionalni teater, škofijska cerkev, katedrala …). Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

  1. dan, četrtek, 6. decembra 2018: TEMIŠVAR - SIBIU – BRASOV – PREDEAL (440 km)

  Zajtrk. Pot bomo nadaljevali do mesta Sibiu na jugu Transilvanije, ki je bilo leta 2007 po vstopu  Romunije v EU  proglašeno za  kulturno prestolnico Evrope. Sledil bo ogled starega mestnega jedra: Veliki trg, palača Brukental, rimskokatoliška, jezuitska cerkev, Mali trg… Z vožnjo nadaljujemo v Brasov - tretjo od utrjenih nemških citadel (nemški Kronstadt), ki ga imenujejo tudi “vrata Transilvanije”. Na obronkih Karpatov z bleščečo arhitekturo gotike, baroka in renesanse in številnimi kulturnozgodovinskimi spomeniki je Brasov eden od najbolj obiskanih mest Romunije. Namestitev v hotelu v mestu Predeal, večerja, nočitev.

  1. dan, petek, 7. decembra 2018: PREDEAL – BRAN – SINAIA – BUKAREŠTA (205 km)

  Zajtrk. Vožnja do mesta Bran do gradu, kjer je delček svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se boste skozi temačne in srhljive sobane, polne skrivnostnega pohištva, ki vas nenadoma prestavijo v drugo časovno dimenzijo. Bran se ponaša tudi s »črnimi hišami«, ohranjenimi v starem mestnem središču. Z vožnjo nadaljujemo do samostana Sinaia iz 17. stoletja in kraljevski dvorec Peleš, ki je eden od najlepših dvorcev v Evropi. Naslednji postanek bo v Bukarešti, glavnem mestu Romunije. Namestitev v hotelu in ogled znamenitosti mesta: parlament, Knežji dvor, Trg revolucije, Slavolok zmage ... Večerja, spanje.

  1. dan, sobota, 8. decembra 2018: BUKAREŠTA – VRŠAC (560 km)

  Zajtrk, nato še ogled nekaterih znamenitosti glavnega mesta Romunije. Dopoldne vožnja proti Srbiji do Vršca, kjer bomo prespali. Večerja z glasbo v vinski kleti in degustacija vina. Nočitev v hotelu.

  1. dan, nedelja, 9. decembra 2018: VRŠAC – NOVI SAD – SLOVENIJA (660 km)

  Zajtrk. Sprehodili se bomo po centru mesta in si ogledali nekatere njihove znamenitosti (muzej pri apoteki, rimokatoliško cerkev, škofijsko palačo…), sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.


  Cena: 295 €/min 45 oseb.

  Odhod: 5. 12. 2018 / 5 dni.

  Prevoz: avtobus.


  Cena vključuje:

  • stroške prevoza s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • 4 x spanje 3*, večerja, zajtrk,
  • degustacija vina - Vršac,
  • vodenje, organizacijo, DDV.

  Doplačila:

  • enoposteljna soba (60 €),
  • ogledi in storitve, ki niso vključeni v program.

  Na kraju samem: (vodniku na poti) - strošek vstopnin približno 20 €.


  Opombe: program je možno prilagoditi po želji skupine. V primeru manjšega števila oseb se cena skladno zviša.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
2 Trajanje
8 Trajanje
3 Trajanje
2 Trajanje