1. dan, petek, 8. marca 2019: 🌹

  odhod z dogovorjenega mesta v jutranjih urah in vožnja (s postankom) preko mejnega prehoda v hrvaško Istro. Naš prvi daljši postanek bo v Puli, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti mesta - amfiteater, rimski slavolok, rimski tempelj na nekdanjem forumu, stolnico, pristanišče ... Ilirska plemena Histre so ustanovila mesto Pulo okoli 5. stoletja pred Kristusom. Vendar pa se zgodovina Pule začne s prihodom Rimljanov, ki so jo imenovali Pulo Colonia Pietas Iulia Pola. Zgradili so enega izmed najlepših in najbolj dragocenih antičnih spomenikov. Najbolj presenetljiv je amfiteater Arena,  zgrajen v 1. stoletju. Pogled nanjo je osupljiv. Puljski “kolosej” je namreč šesti po velikosti na svetu in eno najbolje ohranjenih prizorišč gladiatorskih bojev. Puljska Arena je danes prizorišče številnih poletnih prireditev; poleg odmevnih koncertov gosti tudi filmski festival. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, nato pa sledi vožnja proti Labinu, ki se nahaja v jugovzhodni Istri, na hribu nad mestom Rabac in 5 km od najbližjega pristanišča. Včasih se je mesto imenovalo Albona, prvič pa je bilo omenjeno leta 285. Današnje mesto, ki izvira iz srednjega veka, je sestavljeno iz dveh delov: starega mesta, ki se nahaja na vrhu hriba, in novega naselja Podlabin, zaradi česar je sprehod po ulicah zelo podoben obisku muzeja - mestna vrata so iz 15. stoletja, lapidarij in palače so okrašeni s podrobnostmi renesančnih in baročnih fasad … Z vrha starega mesta je lep pogled na Rabac, Kvarner, Gorski Kotar, Velebit in Prklog, ki je v bližini zelenega zaliva in je zaščitena regija.  Popoldne se bomo zapeljali v Lovran do hotela, kjer bomo prenočili. Večerja ob glasbi, spanje.

  1. dan, sobota, 9. marca 2019: 🌹

  Zajtrk, po zajtrku pa še sprehod po Lovranu in »kavica na rivi«. Naslednji postanek bo v Opatiji, ki se nahaja na obali kvarnerskega zaliva pod gorovjem Učke. Opatijo pogosto imenujejo tudi » hrvaški Monte Carlo«, saj v mondenih vilah in razkošnih hotelih ponujajo namestitve še tako zahtevnim gostom. Ena izmed najbolj znanih turističnih destinacij na Hrvaškem svojo turistično tradicijo neguje že 170 let. Opatija je zaradi blage klime, idealnega geografskega položaja med morjem in gorovjem, kombinacije starih zgradb in modernih zabavišč, bližine narodnih parkov in bogatega turističnega programa idealna destinacija preko celega leta. Opatija se lahko pohvali s številnimi parki, cerkvami, znamenitostmi in skulpturami, ki si jih bomo ogledali. Po sprehodu po rivieri sledi vožnja mimo Reke in Kraljevice preko mostu na otok Krk, nato pa v smeri Baške  po Baščanski poti glagolice. Sprehodili se bomo do župnijske cerkve in kasneje po dolgi peščeni baški obali.  Z vožnjo nadaljujemo do kraja Vrbnik, kjer sledi kosilo in obisk vinske kleti ter pokušina treh vrst vina, domačega pršuta in sira. Vinarija Katunar je znana po proizvodnji avtohtone sorte žlahtina. Gospodar obljublja, da bomo lahko pri kosilu pili rdeče in belo vino v neomejenih količinah (vse vključeno v ceno). Sledi še vožnja do doma, kamor bomo prispeli v večernih urah.


  Cena: 89 EUR/os ( min. 45 oseb).

  Odhod: 8. marca 2019 (2 dni).

  • program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.
  • enoposteljna soba,
  • druge storitve in ogledi po želji, ki niso vključeni v program,
  • zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco.
  • stroške avtobusnega prevoza,
  • zunanje oglede po programu,
  • 1 x polpenzion v hotelu 4* v 1/2 sobi, večerja z glasbo,
  • degustacija vina, domačega pršuta, sir,
  • kosilo drugi dan, količina vina in mineralne vode pri kosilu je neomejena,
  • vodenje, organizacijo in DDV.
  • Sevnica,
  • ostalo po dogovoru.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje
8. - 9. 3. 🌹 Trajanje

ISTRA 🌹❤

Cena od 89 €

25.5. Trajanje

DAN ODPRTIH KLETI

Cena od 25 €

3 Trajanje
1 Trajanje

GORENJSKA 6

Cena od