1. dan: petek, 20. septembra 2019: SLOVENIJA – ZAGREB – BANJA LUKA – JAJCE – KONJIC - TJENTIŠTE

  Odhod v zgodnjih jutranjih urah z dogovorjenega mesta. Vožnja po avtocesti v smeri Zagreb – Banja Luka, kjer bomo imeli malo daljši postanek. Z vožnjo nadaljujemo proti mestu Jajce, kjer bomo tudi napravili krajši postanek in sprehod po mestu. Sledi vožnja do Konjica, kjer si bomo ogledali zanimivost, ki zadnja leta “buri duhove”. Ob iskali bomo skrivni bunker, ki je veljal za eno od treh najbolj varovanih vojaških skrivnosti nekdanje skupne države. Sprva je bil namenjen le za koordiniranje vojaških operacij v primeru napada na Jugoslavijo, pozneje pa je svojo vlogo še oplemenitil, saj so ga spremenili v osrednji bunker za maršala Tita v primeru jedrskega napada na Jugoslavijo. Bunker je lahko prenesel jedrski napad z močjo 20 kiloton, v njem pa bi lahko šest mesecev nemoteno živelo 350 ljudi. Zapeljemo se še do Tjentišta, kjer bomo prenočili. Večerja, spanje.

  1. dan: sobota, 21. septembra 2019: TJENTIŠTE – MAGLIČ – TJENTIŠTE

  Zajtrk, vzpon na najvišji vrh BiH Maglič (2386 m). Del poti si bomo skrajšali z kombiji. Vračali se bomo mimo prečudovitega Trnovačkega jezera v obliki srca (hoje približno 7 ur). Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

  1. dan: nedelja, 22. septembra 2019: TJENTIŠTE – MOSTAR - ŠIBENIK – SLOVENIJA

  Zajtrk v hotelu nato pa sledi vožnja mimo Gackega in mesta Nevesinje do Mostarja. Ogledali si bomo glavno znamenitost mesta - stari most, ki je bil leta 1993 porušen ter nato obnovljen. Sprehodili se bomo po »kujundžiliku« in (po želji) poskusili čevapčiče ali spili pravo turško kavo. Z vožnjo bomo nadaljevali ob reki Neretvi. Na poti proti domu, si bomo ogledali še slap Kravice, ki je tudi nekaj posebnega-Niagara v malem. Širok je 150 m in visok le 30m, se pa tu ljudje veselo kopajo. Pot nadaljujemo proti morju in mimo Splita, Zagreba do doma, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


  Cena: 178 € (najmanj 45 prijavljenih).

   Prevoz: avtobus.

  Vstopna mesta: po dogovoru.

  Cena vključuje:

  • vožnjo s turističnim avtobusom, zunanji ogledi,
  • 2 x večerjo, spanje 3*, zajtrk,
  • vstopnica za bunker, vstopnina slap Kravice,
  • stroške organizacije, lokalno vodenje, vožnja z kombiji, vodič za vzpon na Maglič, vstop v NP Sutjeska, turistično pristojbino, priprave in ddv.

  Doplačila:

  • enoposteljna soba,
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,
  • ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program.

  Opombe: program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

3 Trajanje

OTOK VIS

Cena od

2 Trajanje

VOJVODINA

Cena od

1 Trajanje

GORENJSKA 4

Cena od

1 Trajanje

GORIŠKA BRDA

Cena od

2 Trajanje

VOJVODINA 3

Cena od