•  

  1. dan, ponedeljek, 6. maj 2019: Slovenija – Kutjevo – Osijek

  Odhod z dogovorjenega mesta v jutranjih urah ter vožnja  po avtocesti mimo Zagreba do Zlate doline neskončnih vinogradov, v osrčju katere se nahaja mesto Kutjevo. Obiskali bomo srednjeveško vinsko klet, ki so jo 1232 leta zgradili cistercijani in kjer se nahaja najbogatejša zbirka arhivskega vina na Hrvaškem, ki obsega - zelo znano kutjevačko graševino, sivi pinot, beli pinot, traminec, renski rizling.  Ob kompleksu kleti in vinskega obrata se nahaja čudoviti grad Kutjevo, ki je s podzemnim prehodom povezan z vinsko kletjo. V gradu sta nekoč bivala znameniti baron Franjo Trenk ter cesarica Marija Terezija. Tudi mi bomo pokušali vina v kleti, kjer je pila sama cesarica. Za konec se bomo odpeljali še na bližnji Vidikovac, kjer bomo uživali ob prekrasnem pogledu, postregli pa nam bodo s kozarcem graševine. Da bomo lažje zdržali cel dan, se bomo podkrepili z  »malico iz busa«. Na poti v četrto največje Hrvaško mesto Osijek se bomo najprej ustavil v Đakovem, mestecu, ki nosi naziv »Srce Slavonije« in je najbolj znano po baziliki Sv. Petra oz. Strossmayerjevi katedrali. Zgraditi jo je dal tedanji škof Josip Juraj Strossmayer l. 1866, njena gradnja je trajala 16 let, zanjo pa so porabili kar 7 milijonov kosov opeke. Znane so njene orgle s 73 registri, 3 klaviaturami in 5.486 piščalmi. Papež Janez XXIII jo je označil za najlepšo cerkev med Benetkami in Carigradom. Osijek je četrto največje mesto na Hrvaškem, ki leži na obali Drave, okoli 15 km  pred njenim izlivom v Donavo. Mesto je lepo urejeno in poznano tudi kot mesto z največ zelenih površin na Hrvaškem. Ima namreč kar 17 parkov s skupno površino 394.000 m2. Sprehodili se bomo po centru mesta in si ogledali znamenitosti mesta. Pozno popoldne se bomo nastanili v hotelu, kjer sledita večerja in spanje.

  2. dan, torek, 7. maj 2019: Osijek – Vukovar – Ilok – Novi Sad

  Zajtrk, po zajtrku vožnja do Vukovarja, starega baročnega mesta in največjega rečnega pristanišča na Hrvaškem. Sprehodili se bomo po mestu, ustavili na ustju reke Vuke v Donavo, kjer stoji impresiven križ. Tu se ponuja razgled na široko in mogočno reko. Zgodovinski verzi kneza Frana Krste Frankopana: »Tisti, ki umre pošteno, živi večno«, vklesani v glagolici, ohranjajo spomin na vse, ki so svoje življenje dali za Hrvaško. Nadaljujemo z vožnjo do Vučedola, kjer si bomo ogledali imenitni, leta 2015 ustanovljeni Muzej vučedolske kulture. V njem je na najsodobnejši način prikazana visoka indoevropska civilizacija , ki je bila na tem področju najbolj dejavna v 4. in 3. tisočletju pr. n. št. Spoznali bomo nastanek kulture, prihod Indoevropejcev, njihove poklice, religijo ter vsakdanje življene na sploh. Vožnjo bomo nadaljevali proti najbolj  vzhodnem mestu na Hrvaškem, Ilok, kjer  si bomo ogledali »Iločke podrume«, znane po večtisočletni tradiciji pridelavi vina. Skupna letna proizvodnja vina znaša okoli  4,5 milijone litrov, vinsko trto pa obdelujejo  na kar 900 ha. Degustirali bomo njihova vina, najbolj so poznani po tramincu. Iz te kleti je bil za kronanje kraljice Elizabete II. naročen in na britanski dvor poslan znan iloški traminec. Zapeljali se bomo tudi skozi njihove vinograde in se ustavili na obnovljenem posestvu Principovac, ki se ponaša s čudovitim razgledom. Po koncu ogleda bo poskrbljeno za lačne želodčke. V popoldanskih urah se odpeljemo proti Novemu Sadu in se nastanimo v hotelu. Pred večerjo si bomo ogledali središče mesta s Trgom svobode, mestno hišo, katedralo, škofijsko palačo … Večerja z glasbo in ples, do jutranjih ur, če bomo zdržali. Nočitev.

  3. dan, sreda, 8. maj 2019: Novi Sad – Novo Miloševo - Slovenija

  Po zajtrku se bomo povzpeli na Petrovaradinsko trdnjavo, od koder je prelep razgled na mesto. Sledi še obisk tržnice, nato pa bomo nadaljevali proti mestu Novo Miloševo, kjer bomo obiskali muzej Žeravica. V halah in na dvorišču bomo lahko videli starodobne traktorje in parne stroje, pa tudi osebna vozila in različne starinske predmete z območja nekdanje Jugoslavije, ki so se v sodobnem prostoru muzeja ohranili pred pozabo. Stroji in Po dobrem poznem kosilu se bomo odpravili proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.


  Cena: 159 EUR/os (min. 45 potnikov).

  Odhod: 6. maja 2019 / 3 dni

  Prevoz: avtobus


  Opomba: pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • enoposteljna soba (30 €),
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini,
  • ogledi in storitve, ki niso vključene v program.
  • stroške prevoza s turističnim avtobusom,
  • 2 x polpenzion, turistično takso,
  • 2 x kosilo, malica iz busa,
  • vstopnina za Muzej vučedolske kulture in muzej Žeravica,
  • obisk vinske kleti in degustacija vina v Kutjevo in Ilok,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • vodenje, lokalno vodenje,
  • organizacija, DDV.
  • Sevnica,
  • ostala mesta po dogovoru.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

12. -14.4. Trajanje

SRBIJA – JAGODINA

Cena od 154 €

2 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje
2 Trajanje

ISTRA

Cena od