• 1. dan: petek, 24. maja 2019: Sevnica – Zagreb – mimo Splita – Mostar - Konjic:

  Z zbirnega mesta,  se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Sledi vožnja do mejnega prehoda Obrežje. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo nadaljevali pot prot Splitu in naprej proti Bosni in Hercegovini. Nekje na poti si bomo vzeli čas za malico »iz busa«. Prvi daljši postanek bo v Mostarju, kjer si bomo ogledali glavno znamenitost mesta - stari most, ki je bil leta 1993 porušen ter nato obnovljen. Ogledali si bomo tudi skok z kamnitega mostu v Neretvo. Sprehodili se bomo po »kujundžiliku« in (po želji) poskusili čevapčiče ali spili pravo turško kavo. Naslednji postanek bo v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, imenovani tudi  »bitka za ranjence«. Z vožnjo nadaljujemo do Konjica, kjer bomo prenočili. Večerja, spanje.

  2. dan: sobota, 25. maja 2019: Konjic - Sarajevo:

  Zajtrk, po zajtrku si bomo ogledali zanimivost, ki zadnja leta “buri duhove”. Obiskali bomo skrivni bunker, ki je veljal za eno od treh najbolj varovanih vojaških skrivnosti nekdanje skupne države. Sprva je bil namenjen le za koordiniranje vojaških operacij v primeru napada na Jugoslavijo, pozneje pa je svojo vlogo še oplemenitil, saj so ga spremenili v osrednji bunker za maršala Tita v primeru jedrskega napada na Jugoslavijo. Bunker je  lahko prenesel jedrski napad z močjo 20 kiloton, v njem pa bi lahko šest mesecev nemoteno živelo 350 ljudi. Z vožnjo bomo nadaljevali  proti Sarajevu. Vzeli si bomo čas za dobro kosilo. Zapeljali se bomo proti Trebjeviču in si pogledali glavno mesto iz »višav«... Ogledali si bomo tudi znameniti tunel „Butmir“ na Dobrinji, ki so  ga zgradili med 27. marcem in 30. julijem leta 1992. Predor je pod letališko  stezo  in predstavlja simbol štiriletnega upora obkoljenega mesta. Popoldne si bomo v spremstvu lokalneg a vodiča ogledali glavne znamenitosti mesta. Odpravili se bomo v središče mesta na sprehod po starem mestnem jedru, po sloviti Ferhadiji in mimo katedrale, pravoslavne cerkve in Ferhat-begove džamije do Baščaršije, imeli pa boste tudi čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapđinic, burekđinic…Sledi nastanitev v hotelu, večerja, spanje.

  3. dan: nedelje, 26. maja 2019: Sarajevo – Visoko – Slavonski brod – Sevnica:

  Po zajtrku odhod v Visoko oz. dolino bosanskih piramid. Vstopili bomo v podzemni labirint Ravne s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov. Celotna piramida deluje zdravilno - bivanje v predorih piramide in na njej ima zdravilne učinke. Po ogledu si bomo vzeli nekaj prostega časa za meditacijo ali individualne oglede podzemnih tunelov ter za sprehod po arheološkem parku Ravne 2. Obiskali bomo tudi piramido Sonca. Popoldne odhod proti domu, nekje na poti si bomo vzeli čas za dobro kosilo….Domov bomo prispeli v pozni nočni uri.


  Cena: 189 EUR/os (min. 45 potnikov), 209 EUR/os (min. 35 potnikov).

  Prevoz: avtobus.

  Vstopna mesta: po dogovoru.


  Opombe: program je možno spremeniti po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanje cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • enoposteljna soba (2 x 15 €),
  • ogledi in storitve, po želji, ki niso vključeni v program,
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.
  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • zunanji ogledi po programu,
  • 2 x večerja, nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah, turistična taksa,
  • 1 x malica, 2 x kosilo,
  • vstopnina v bunker v Konjicu in tunel »Butmir«,
  • vstopnina piramide in tunel,
  • vodenje, lokalno vodenje, organizacija in DDV.
  • Sevnica,
  • ostala mesta po dogovoru.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje
9.3. - 10.3. Trajanje

K V A R N E R

Cena od 79 €

3 Trajanje
1 Trajanje

BELA KRAJINA 2

Cena od

2 Trajanje