• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

 • Ogledi in storitve, ki niso vključene v program.

  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • zunanji ogledi po programu,
  • vstopnine za Muzej na prostem, domača obrt Cvitkovič, stara šola
  • pozno kosilo,
  • vodenje, organizacija in DDV.
 • Bela krajina leži na skrajnem jugovzhodu Slovenije z naj južnejšo točko države v naselju Kot pri Vinici. Ob prihodu se nam odpre razgiban belokranjski kraški ravnik, obdan z višjimi kraškimi enotami; Gorjanci, Kočevskim Rogom in Poljansko dolino. Belo krajino združujejo tri občine: Črnomelj, Metlika in Semič.

  PROGRAM: V jutranjih urah se bomo odpravili na pot proti jugu naše države – proti Dolenjski. Pot nas bo najprej vodila do Radovice pri Metliki. Obiskali bomo osnovno šolo Brihtna glava, kjer se bo čas ustavil v letu 1950. V času trajanja šolske ure bomo na duhovit, zanimiv in pester način spoznavali Belo krajino, in to s pomočjo strogega učitelja, ki prisega na palico in klečanje v kotu. Učitelj bo ocenil tudi njihovo vedenje, a tudi klečanje v kotu na koruzi ni izključeno. Če nas ne bodo še zaprli »po pouku«, bomo nadaljevali z vožnjo proti Metliki. Pravi Belokranjec mora vsaj enkrat v letu poromati k Trem Faram. Čeprav nismo Belokranjci bomo obiskali Rosalnice in si pogledali to zanimivo razpotegnjeno vasico. Nato se zapeljemo proti skrajnem jugu Slovenije. Postanek v Adlešičih in ogled izdelave značilnih belokranjskih pisanic in tradicionalnih vezenin. Čas bo za postanek za kosilo v eni od lokalnih gostiln. Črnomelj je največje mesto v Beli krajini. Naredimo kratek sprehod po starem delu – Majerju in pokukamo pod tla pastoralnega centra, kjer je lepa arheološka zbirka. V tem duhu nadaljujemo priti Semiču in se ustavimo pri Mitreju, enem redkih ohranjenih pri nas. Naslednji postanek bo v vasi Črešnjevec pri Semiču na kmetiji Šrajf in poizkusili njihove znamenito belokranjsko pogačo. Ogledali si bomo muzej na prostem pod kozolcem toplarjem. Na ogled so naprave in stroji, ki so nekoč služili pri pridelovanju žit. Ogledali si bomo še ohranjeno operacijsko sobo, ki je delovala v letih 1944 – 1945. V vasi je bila namreč organizirana partizanska bolnišnica, edina v Sloveniji, ki je delovala v vasi, vse ostale so bile po gozdovih. Domov bomo prispeli v večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
2 Trajanje

ZADAR Z OKOLICO

Cena od

1 Trajanje

VOJVODINA 1

Cena od

2 Trajanje

VOJVODINA 3

Cena od

2 Trajanje