• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

 • Ogledi in storitve, ki niso vključene v program.

  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • vstopnine stara šola,
  • pozno kosilo, degustacijo vina,
  • organizacija in DDV.
 • Bela krajina leži na skrajnem jugovzhodu Slovenije z naj južnejšo točko države v naselju Kot pri Vinici. Ob prihodu se nam odpre razgiban belokranjski kraški ravnik, obdan z višjimi kraškimi enotami; Gorjanci, Kočevskim Rogom in Poljansko dolino. Belo krajino združujejo tri občine: Črnomelj, Metlika in Semič.

  Odhod v dopoldanskem času. Odpravili se bomo proti jugu naše države – proti Dolenjski. Pot nas bo najprej vodila do Radovice pri Metliki. Obiskali bomo osnovno šolo Brihtna glava, kjer se bo čas ustavil v letu 1950. V času trajanja šolske ure bomo na duhovit, zanimiv in pester način spoznavali Belo krajino, in to s pomočjo strogega učitelja, ki prisega na palico in klečanje v kotu. Učitelj bo ocenil tudi njihovo vedenje, a tudi klečanje v kotu na koruzi ni izključeno. Če nas ne bodo še zaprli »po pouku«, bomo nadaljevali z vožnjo proti Drašičem do Župančičevega hrama, v neposredni bližini Kolpe. V kleti bomo degustirali njihova vina, postregli pa nam bodo tudi dobro večerjo. Zanimivost v sklopu turistične kmetije je tudi Župančičev hram, saj je v njej mladost preživljal znan slovenski pesnik Oton Župančič in v kateri je danes urejena spominska soba. In tudi to si bomo ogledali. Na poti domov se bomo še ustavili v Črnomlju na prireditvi Martinovanje v Beli krajini. Na Martinovanju si bomo ogledali razstavo sadja, medu, domačih kulinaričnih dobrot in belokranjske domače obrti, ki popestrijo celotno dogajanje povezano z vinom. Avtentičnost celotne Bele krajine in njenih akterjev se prikaže na eni prireditvi in na enem mestu. In kdaj domov? Odvisno od razpoloženja….

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
2 Trajanje
1 Trajanje
RAZPRODANO Trajanje

DOLOMITI

Cena od 460 €

8 Trajanje