• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • enoposteljna soba (20 €),
  • rafting na Tari (20 €),
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino.
  • vožnjo s turističnim avtobusom,
  • 2 x polni  penzion,
  • vse oglede, ki so v programu navedeni,
  • vstopnino v nacionalni park Lovčen,
  • turistično pristojbino,
  • stroške organizacije, priprave in vodenja izleta.
  • po dogovoru.
 • Črna gora – je dežela, za katero je pesnik Lord Byron zapisal: “Ob rojstvu našega planeta se je najlepše srečanje med zemljo in morjem prav gotovo moralo zgoditi na obali Črne gore.” Vendar Črno Goro ne krasijo samo lepe plaže, ampak tudi neverjetno lepoto gora, jezer in rek, ki očara še tako zahtevnega obiskovalca. Je dežela gostoljubnih in prijaznih ljudi, kjer vam ne bo manjkalo dobrega vina in okusnih jedi.

  1.dan: Odhod v večerni uri z dogovorjenega mesta. Vožnja po avtocesti v smeri Karlovac – Split – Dubrovnik.

  2.dan: Po ureditvi mejnih formalnosti na prehodu Debeli Brijeg nadaljujemo z vožnjo proti Kotorju, ki leži ob vznožju gorskega masiva Lovćen. Privoščili si bomo malo daljši postanek. Z  ladjico se bomo odpeljali na majhen otok imenovan Gospa od Škarpjela. To je umetno narejen otok na katerem stoji cerkev Matere Božje, oziroma v originalu Majke Božje od Škarpelja. Cerkev, ki je bila zgrajena v 15.stol. je prava zakladnica zahvalnih daril Zaščitnici mornarjev in ribičev.  Po ogledu vseh lepot se vrnemo na obalo in pot nadaljujemo proti Kotorju in do vasice Njegoši, kjer bomo okusili njihove dobrote. Najlepši del današnjega dne pa bo vsekakor vzpon po slikoviti panoramski cesti v Narodni park Lovćen, kjer v istoimenskem pogorju skalnih pobočij in globokih prepadov kraljujeta dva vrhova: Štirovnik (1749 m) ter Jezerski vrh (1657 m). Na nižjem Jezerskem vrhu oz. na “črnogorskem Olimpu” stoji monumentalni Njegošev mavzolej, delo Ivana Meštrovića. Po 461 stopnicah se bomo povzpeli do mavzoleja, z bližnjega razgledišča pa bomo uživali ob čudovitem pogledu na gorsko okolico ter Boko Kotorsko. Nato se bomo spustili proti Cetinjam, si ogledali glavne znamenitosti mesta in nadaljevali do obale Skadarskega jezera, kjer bomo prenočili.

  3.dan: Po zajtrku se bomo podali na potepanje z ladjico po Skadarskem jezeru, ki je največje jezero na Balkanskem polotoku in se nahaja na meji med Albanijo in Črno goro. Črnogorska stran jezera je od leta 1983 del nacionalnega parka, saj na območju živi okrog 270 vrst ptičev in je zatočišče pelikanov v Evropi ter eno zadnjih sredozemskih sladkovodnih močvirij. Po prihodu v Virpazar kosilo. Sledi vožnja proti slikovitemu samostanu Ostrog, kjer se prepletata narava in umetnost človekove gradnje. Vklesan je v steno na višini 900 metrov in je največje svetišče v Črni gori. V samostanu so shranjeni posmrtni ostanki Sv. Vasilija Ostroškega – čudodelca in ustanovitelja samostana. Samostan Ostrog ni le pravoslavno svetišče, ampak svetišče vseh vernikov sveta, ki se pridejo v iskanju zdravila za dušo in telo poklonit relikvijam svetnika. V popoldanskih urah prispemo do ene izmed najlepših kajakaških, splavarskih in turističnih magistral Evrope, Tare. Ta edinstvena kanjonska dolina je znana kot najgloblja rečna dolina v Evropi ter druga na svetu, globina kanjona na nekaterih mestih znaša neverjetnih 1300 m. Po dobri večerji se bo prilegel zaslužen počitek.

  4. dan: V dopoldanskem času se odpravimo proti Sarajevu. Panoramski sprehod po mestu, nakup spominkov na Baščaršiji in pokušnja edinstvenih sarajevskih »ćevapov«. Popoldne nadaljujemo z vožnjo mimo Zenice, Doboja, Slavonskega Broda in Zagreba proti Sloveniji. Predviden prihod domov v poznih večernih urah.

  Opcija: Po zajtrku se bomo podali na raft. Lepote kanjona, nepozabni prizori, ki se vrstijo med spustom po tej divji lepotici, številne brzice in slapovi vam bodo jemali dih.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje

GORIŠKO

Cena od

1 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje
2 Trajanje