• Zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco, ogledi in storitve, ki niso vključeni v program.

  • Stroške prevoza s turističnim avtobusom, zunanji oglede po programu, večerjo, spanje 3*, zajtrk, malica 1. dan, pozno kosilo 2. dan, vodenje, organizacijo, DDV.

  • 1. dan: Sevnica – Planica – Bovec:
    Odhod z Avtobusne postaje Sevnica ob dogovorjeni uri in vožnja mimo Ljubljane proti Gorenjski. Naš prvi postanek bo v dolini Planica. Dolina je najbolj znana po smučarskih skakalnicah. V Planici je tudi ena največjih letalnic na svetu, ki je že tradicionalno vsako leto na vrsti kot zadnja pri tekmovanjih. Ogledali si bomo ta prečudoviti novo zgrajeni Nordijski center. Nekje na poti si bomo vzeli čas za dobro malico. Zapeljali se bomo do Belopeških jezer,  tudi Mangartska jezera. To sta dve jezeri, ki ležita v Mangartski dolini. Od tu je prelep razgled na Ponce in Mangart. Zapeljali se bomo do Trbiža in se sprehodili po mestu. Pot bomo nadaljevali proti Predelu in Bovcu. Krajši postanek v Rablju in ogled znamenitosti, nato pa se bomo še ustavili ob krasnem Rabeljskem jezeru, ki je ledeniškega izvora in leži na 959 m. Preko Predela bomo vstopili spet v Slovenijo. Na poti do Bovca si bomo ogledali še nov viadukt,  ki je  bil zgrajen zaradi nevarnega plazu. Tudi ob trdnjavi Kluže se bomo ustavili. Pot bomo nadaljevali po dolini Soče do Bovca, kjer bomo prenočili. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

    2. dan: Bovec – Terska dolina – Nova Gorica – Sevnica:
    Zajtrk, vožnja preko mejnega prehoda Učja v Tersko dolino. Ustavili se bomo v Bardu, ki je središče Terskih dolin. V kraju bomo obiskali cerkev, ki je bila po hudem potresu leta 1976 na novo zgrajena, še vedno pa hrani dragocene predmete: križev pot, naslikan na lesu z napisi v domačem narečju, orgle iz leta 1743, krstilnico. Ustavili se bomo tudi v etnografskem muzeju, kjer si bomo pogledali zbirko starih kmečkih in rokodelskih predmetov. Z vožnjo nadaljujemo na Staro Goro, ki mogočno kraljuje nad zelenim morjem Nadiških dolin. Je nekakšen mejnik med slovanskim in latinskim, pozneje furlanskim svetom. Že od pradavnine obstajajo furlanski zapisi o “stari slovenski Mariji”, v osmem stoletju, takoj po naselitvi, pa jo Slovenci imenujejo “stara Marija”. Stara gora ima za Slovence poseben pomen tudi zaradi Starogorskega rokopisa, ki je eden od starejših spomenikov slovenskega jezika. Nekoč znano romarsko središče je svoj sloves ohranilo do današnjih dni. Da se ne bomo lačni vračali domov, si bomo privoščili dobro pozno kosilo. Po kosilu vožnja proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

9.3. - 10.3. Trajanje

K V A R N E R

Cena od 79 €

15. - 19. 3. 2020 Trajanje

Toplice Heviz

Cena od 250 €

1 Trajanje
2 Trajanje
17. 12. 🏊‍♂️ Trajanje

KOPALNI AVTOBUS PARADISO DOBOVA

Cena od 12€ | 22€ s savno