• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,
  • enoposteljna soba,
  • ogledi po želji, ki niso vključeni v program.
  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • ogled in vstop na Brione,
  • ogled jame in muzeja,
  • 1x nočitev z zajtrkom,
  • 1x večerja,
  • 2x kosilo, degustacija vina in olja,
  • vodenje, organizacija, ddv.
  • po dogovoru.
 • 1. dan: SLOVENIJA – DRAGONJA – FAŽANA – PULA

  V jutranjih urah se bomo odpravili na pot proti Istri. Med potjo do slovensko-hrvaške meje si bomo vzeli čas za jutranjo kavico. Na mejnem prehodu Dragonja bomo opravili formalnosti in nadaljevali pot proti Puli. V Fažani se vkrcamo na ladjico, katera nas bo odpeljala v Nacionalni park BrioniTi čarobni otočki so privlačili že Ilire in Rimljane, zadnji veliki pečat pa jim je nedvomno pustil Tito, saj si je ravno otok Veliki Brion, ki ga bomo obiskali, izbral za svojo letno rezidenco. V spremstvu strokovnega lokalnega vodiča bomo s posebnim vlakcem in peš odkrivali znamenitosti in občudovali lepote, ki jih skriva otok: bizantinski Castrum, Safari park, vile, muzeje, cvetlične parke, staro oljko in še marsikaj. Čas pa bo tudi za krajši počitek in osvežitev. Po ogledu se bomo vkrcali na našo ladjo, ki nas bo popeljala na celino. V eni od dobrih istrskih gostiln si bomo privoščili obilno kosilo. Pot nadaljujemo proti Puli, kjer si bomo ogledali številne zgodovinsko kulturne zgradbe, med katerimi je najbolj znan antični rimski amfiteater Arena, kjer se danes izvajajo številne poletne manifestacije. Namestitev v hotelu, večerja z glasbo na kmečkem turizmu, spanje.

  2. dan: PULA – POREČ – DRAGONJA – SLOVENIJA

  Po zajtrku se bomo odpeljali do enega najlepšega naravnega fenomena v Istri – jame Baredine. Jama je zakladnica stalagmitov in stalaktitov, podzemnih skulptur, ki jih je voda potrpežljivo ustvarjala stoletja dolgo. Nastale so čudovite sigaste tvorbe in najlepše med njimi so okoli deset metrov visoke zavese, zelo stvaren kip Matere božje, telo pastirice Milke, poševni stolp v Pisi in snežak- baklonosec, ki je postal tudi zaščitni znak te jame. Med tem pustolovskim pohodom je zanimivo tudi srečanje s podzemskim živalskim svetom: videli boste človeško ribico, endemično živalsko vrsto, ki živi samo v kraških območjih. Po ogledu sledi pokušnja vin, na katerem boste odkrili skrivnosti pridelave poznanih istrskih vin. V muzeju Traktor story, prvem tovrstnem muzej na Hrvaškem, se bomo sprehodili med oldtimer traktorji in delovnimi stroji, nato pa bomo v ekskluzivnem Galerijskem prostoru vkonponiranem v istrski kamen spoznali mediteransko kulturo skozi zgodbo o kruhu, oljčnem olju in vinu. V galerijski vinoteki pa bomo te istrske dobrote tudi poskusili. Da bo dan lepši, si bomo privoščili še kosilo. Ogledali si bomo še mesto Poreč in njegove spomenike iz bogate zgodovine: Decumanusa, Eufrazijeve bazilike in drugo… Ko se bomo naveličali Primorske, se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli … Odvisno od razpoloženja!

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

12. -14.4. Trajanje

SRBIJA – JAGODINA

Cena od 154 €

1 Trajanje
27.4.-29.4. Trajanje

VIKEND V MESTU BANJA LUKA

Cena od 109 €

2 Trajanje
1 Trajanje

GORENJSKA

Cena od