• Kar boste spili.

  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • domači krožnik: prata, pečenica, krompir, zelje,
  • sladica: štruklji,
  • organizacija in DDV.
 • Vas zanima kam? Na Kras, med Kraševce, kjer bomo obiskali osmico, če želite uradno pa vinotoč.

  In kaj sploh je osmica? Pravica točenja vina izvira še iz starih časov, časov nemškega cesarja Karla Velikega, ki se je ohranila še kasneje v obdobju vladavine cesarice Marije Terezije in avstrijskega cesarja Jožefa II. Kmet oz. vinogradnik je lahko prodajal vinske presežke iz preteklega leta v tako imenovanem vinotoču pod vejo. Vinotoč, v katerem je kmet prodajal svoje vino brez davka osem dni v letu, je dobil ime OSMICA. Osmica je oblika prodaje na drobno neustekleničenega vina z geografskim poreklom. Osmico je vinogradnik priredil na svojem domu v prostoru, kjer se vino hrani: v kleti ali na borjaču.

  In kdaj se nam lahko pridružite? Odhod iz dogovorjenega kraja bo v petek, (iz ostalih krajev ob zadostnem številu prijavljenih pa ob urah po dogovoru). Seveda pa vas ne bomo pustili niti lačne niti žejne, saj nam bodo v osmici postregli z domačimi dobrotami kot so klobase, prata, sir, kuhano zelje, repa in štruklji za posladek. Seveda nam bodo ponudili tudi njihovo odprto vino z domače kleti.

  Vas bomo odpeljali nazaj domov? O to pa ja, le da še ne vemo kdaj. Odhod bo odvisen od dobrot in razpoloženja (predvidoma pa bo odhod okrog polnoči z osmice).

   

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
3 Trajanje

OTOK VIS

Cena od

3.- 10.12. Trajanje

JUŽNA TURČIJA

Cena od 259 €

8 Trajanje
2 Trajanje

OTOK RAB 1

Cena od