• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • enoposteljna soba,
  • kosilo drugi dan,
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,
  • ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program.
  • vožnjo s turističnim avtobusom, zunanji ogledi, vstopnina bunker Konjic,
  • kosilo prvi dan, večerja z glasbo v nacionalni restavraciji, spanje 3*, zajtrk,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • stroške organizacije, vodenje, lokalno vodenje, turistično pristojbino, priprave in ddv.
 • 1. dan: SEVNICA – MOSTAR – KONJIC – SARAJEVO
  Z zbirnega mesta v Sevnici, se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Sledi nočna vožnja po jadranski magistrali do mejnega prehoda Hrvaške z Bosno do Mostarja, ki je politično, finančno in kulturno središče županije. Nastanjen je pod obronki planine Velež, Huma in Čabulje, v dolini reke Neretve. Ogledali si bomo glavne znamenitost mesta – stari most, ki je bil leta 1993 porušen ter nato obnovljen. Sprehodili se bomo po »kujundžiliku« in (po želji) poskusili čevapčiče ali spili pravo turško kavo. Naslednji postanek bo v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, imenovani tudi »bitka za ranjence«. Nekje na poti si bomo privoščili tudi dobro kosilo. Z vožnjo nadaljujemo do Konjica, kjer si bomo ogledali zanimivost, ki zadnja leta “buri duhove”. Obiskali bomo skrivni bunker, ki je veljal za eno od treh najbolj varovanih vojaških skrivnosti nekdanje skupne države. Sprva je bil namenjen le za koordiniranje vojaških operacij v primeru napada na Jugoslavijo, pozneje pa je svojo vlogo še oplemenitil, saj so ga spremenili v osrednji bunker za maršala Tita v primeru jedrskega napada na Jugoslavijo. Bunker je lahko prenesel jedrski napad z močjo 20 kiloton, v njem pa bi lahko šest mesecev nemoteno živelo 350 ljudi. Pozno popoldne bomo prispeli v Sarajevo, se namestili v hotelu in če nam ne bodo še pošle moči, se bomo odpravili v center mesta. Večerja z glasbo bomo imeli v eni od nacionalnih restavracij. Nočitev v hotelu.

  2. dan: SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – SLAVONSKI BROD – ZAGREB – SEVNICA
  Po zajtrku si bomo v spremstvu lokalnega vodiča ogledali glavne znamenitosti mesta. Odpravili se bomo v središče mesta na sprehod po starem mestnem jedru, po sloviti Ferhadiji in mimo katedrale, pravoslavne cerkve in Ferhat-begove džamije do Baščaršije, imeli pa boste tudi čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapđinic, burekđinic… Za kosilo boste našli lokal, ki vam bo najbolj všeč (verjemite, izbira je velika). Zapeljali se bomo tudi do »Vrelo Bosne«, kjer se bo v hladni senci prilegla dobra kava (ali pa kaj za odžejat). Popoldne se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje

ZADAR Z OKOLICO

Cena od

1 Trajanje

ADVENTNI ZAGREB

Cena od

2 Trajanje
2 Trajanje
28. 12. Trajanje