• Program je možno spremeniti po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanje cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • enoposteljna soba (2 x 15 €),
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.
  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • 2 x večerja, spanje, zajtrk, turistično takso,
  • organizacija in DDV.
  • po dogovoru.
 • Vis je otok v srednje dalmatinskem arhipelagu znan po lepoti, zelo prijetnem podnebju, saj ima malo padavin (samo 560 mm letno, od tega 50 mm poleti) in prijetnih temperaturah (srednja januarska temp. je 8,9 °C, julijska pa 24,3 °C). Najvišji vrh na otoku je Hum (587 mnm). Ob zahodni obali otoka je prostran Komiški zaliv s peščenim dnom. Južna obala ima več malih zalivov (Travna Vela, Stiniva, Teleška Vela, Ploče in druge). Največje pristanišče je v mestu Vis, ki leži na severni obali, kjer pristaja tudi trajekt iz Splita, s katerim je otok vsakodnevno povezan.

  1. dan: petek: SLOVENIJA – ZAGREB – SPLIT – VIS – KOMIŽA

  Odhod z dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Sledi vožnja mimo Zagreba do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt za otok Vis. Preostanek dneva bomo namenili »raziskovanju« otoka in njegovih naravnih in kulturnih znamenitosti. Nastanitev in večerja v hotelu v Komiži.

  2. dan: sobota : otok VIS

  Zajtrk in ker smo po duši vsi vsaj malo planinci, se bomo povzpeli na najvišji vrh Hum (587 mnm), obiskali Titovo špiljo, obiskali tudi njihov planinski dom Sv. Andrije (267 mnm), pokukali v kakšno zapuščeno utrdbo bivše JNA, katerih ne manjka na otoku. Če bodo vremenske razmero dopuščale, se bomo zapeljali do otoka Biševo in pogledali Modro špiljo, lahko tudi Zeleno špiljo. Obiskali bomo tudi katero kmetijo in degustirali njihova vina, možen bo tudi nakup oljčnega olja…, vrnitev v hotel, večerja, spanje.

  3. dan: nedelja : VIS – SPLIT – ZAGREB – SLOVENIJA   

  Po zajtrku se bomo zapeljali še po otoku, napravili še kakšen krajši sprehod, obiskali še katero kulturno znamenitost. V popoldanskem času se bomo vkrcali na trajekt in odpluli do Splita. Domov bomo prišli v poznih večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine