• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,
  • ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program.
  • vožnjo s turističnim avtobusom,
  • 2 x Polpenzion,
  • vse oglede, ki so v programu navedeni,
  • rafting po Neretvi,
  • turistično pristojbino,
  • stroške organizacije, priprave in ddv.
 • 1.dan: petek : SLOVENIJA – ZAGREB – BANJA LUKA – KONJIC

  Odhod v zgodnjih jutranjih urah z dogovorjenega mesta. Vožnja po avtocesti v smeri Zagreb – Banja Luka, kjer bomo imeli malo daljši postanek. Z vožnjo nadaljujemo proti mestu Jajce in do Konjica, kjer nas čaka zajtrk in ekipa, ki nas bo varno popeljala z rafti po prelepi Neretvi. Rafting je dolg 23 km. Podučili nas bodo, kako se na raftu obnašamo in o vseh morebitnih past eh, ki so pri spustu prisotne. Odpeljali se bomo na izhodiščno točko, ki je od Konjica oddaljena 30 km. Med spustom bomo lahko opazovali lepote neokrnjene narave. Privoščili si bomo tudi krajši počitek za sadni obrok, plavanje v hladni reki, skoke v globoko Neretvo. Popoldne bomo, utrujeni od veslanja, prispeli na cilj – lokal, v katerem smo zjutraj zajtrkovali. Seveda bomo lačni, vendar ne dolgo. Obljubljajo nam ribo iz Neretve, teletino ispod sača, jagnjetino z ražnja, proti prehladu pa “rakiju, šljivovicu” … Po krajšem p očitku si bomo ogledali še eno zanimivost v Konjicu, ki zadnja leta “buri duhove”. Obiskali bomo skrivni bunker, ki je veljal za eno od treh najbolj varovanih vojaških skrivnosti nekdanje skupne države. Sprva je bil namenjen le za koordiniranje vojaških operacij v primeru napada na Jugoslavijo, pozneje pa je svojo vlogo še oplemenitil, saj so ga spremenili v osrednji bunker za maršala Tita v primeru jedrskega napada na Jugoslavijo. Bunker je lahko prenesel jedrski napad z močjo 20 kiloton, v njem pa bi lahko šest mesecev nemoteno živelo 350 ljudi. Na koncu dneva zaslužen počitek, prespali bomo v bungalovih ob Boračkom jezeru. Če boste še lačni, si boste lahko v katerem od lokalov privoščili njihovo hrano.

  2.dan: sobota, : KONJIC – MOSTAR – NEUM

  Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do Mostarja, kjer si bomo ogledali glavno znamenitost mesta – stari most, ki je bil leta 1993 porušen ter nato obnovljen. Sprehodili se bomo po »kujundžiliku« in (po želji) poskusili čevapčiče ali spili pravo turško kavo. Z vožnjo bomo nadaljevali ob reki Neretvi do izvira Bune. Reka izvira pod 200-metrsko prepadno skalo, zraven katere je bil v 16. stoletju postavljen samostan (tekija) za red Dervišev. Danes je tu muzej. Nadalje nas bo pot vodila do Počitelja, starega kamnitega mesteca – muzeja, ki je bilo dolgo časa pod Turki. Na sprehodu po mestu se nam bo zazdelo, da se je čas ustavil v srednjem veku. Z vsakega dela mesta je čudovit razgled na prelepo dolino reke Neretve. Danes mestece spet živahno utripa, saj tu živijo in ustvarjajo mnogi umetniki. Z vožnjo bomo nadaljevali po cesti ob reki Neretvi do Metkovičev in do Neuma, kjer bomo večerjali in prenočili v hotelu. Vzeli si bomo tudi čas za kopanje.

  3.dan: nedelja, : NEUM – ŠIBENIK – KNIN – SLOVENIJA

  Zajtrk v hotelu, nato pa sledi vožnja do Sokolskega centra, ki se nahaja le osem kilometrov stran od Šibenika. Obkroža ga gost borov gozd in gre za edinstveni kraj, kjer se obiskovalci lahko seznanijo s sokoli in izvedo marsikaj o življenju teh živali. Z vožnjo nadaljujemo do Etnoland Dalmati, ki obiskovalcem ponuja pristno doživetje preteklega življenja dalmatinske Zagore. To je prvi tematski park na Hrvaškem. Obiskovalci lahko spoznajo stare običaje in tradicijo malih dalmatinskih vasi, način življenja,… Tu so: stara dalmatinska hiša s kamnito kletjo, staja za živali, stare obrtne delavnice, letno gledališče, restavracija, mala dalmatinska tržnica,….seveda pa bomo tudi poizkušali njihove dobrote, vino, pršut…zaključili pa z dobrim kosilom. Na poti domov se bomo še ustavili v Kninu in si vzeli čas za ogled znamenitosti mesta. Vožnja s postanki proti domu, kamor bomo prispeli v pozni večerni uri.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje
4 Trajanje

SRBIJA

Cena od

1 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje

GORIČKO

Cena od