• Vas zanima, kam? Na Kras, med Kraševce, kjer bomo obiskali osmico, če želite uradno pa – vinotoč.

  In kaj sploh je osmica? Pravica točenja vina izvira še iz časov nemškega cesarja Karla Velikega, ohranila pa se je tudi kasneje v obdobju vladavine cesarice Marije Terezije in avstrijskega cesarja Jožefa II. Kmet oz. vinogradnik je lahko prodajal vinske presežke iz preteklega leta v tako imenovanem vinotoču pod vejo. Vinotoč, v katerem je kmet prodajal svoje vino brez davka osem dni v letu, je dobil ime OSMICA. Osmica je oblika prodaje na drobno nevstekleničenega vina z geografskim poreklom. Osmico je vinogradnik priredil na svojem domu v prostoru, kjer se vino hrani: v kleti ali na borjaču.

  In če mi združimo pust in osmico? Bo prijetno pustno rajanje na turistični kmetiji Malovščevo v Vitovljah. Seveda so zaželjene pustne maske. Kot vedno obljubljajo domačo kulinarično ponudbo. Hrana, pridelana na tradicionalen domač način. Suhomesnate dobrote – pršut, salamo, panceto, tlačenko … bodo popestrili s ponudbo tradicionalne vipavske klobase, kožarice, kmečko pojedino mesa, domačih prilog in sladkih dobrot. Ne smemo pa pozabiti na čas, ki prihaja; kuhan vipavski pršut s hrenom in toplim domačim kruhom. Vsemu skupaj bomo dolili še kozarček vipavskega. Nazdravili bomo z NOVO polnitvijo Vitovske penine in polsladkim mehurčkastim muškatom. Domači fantje harmonikaši pa bodo poskrbeti za dobro osmičarsko rajanje! MALOVŠČEVI zagotavljajo, da bo za dobro voljo poskrbljeno.

  ODHOD: izpred AP v Sevnici (iz ostalih krajev ob zadostnem številu prijavljenih pa ob urah po dogovoru).

  Vas bomo odpeljali nazaj domov?  O, to pa ja, le da še ne vemo, kdaj. Odhod bo odvisen od dobrot in razpoloženja (predvidoma pa okrog polnoči z osmice).

 • POPUST ZA SKUPINE!

  POGOJ: 7 pustnih mask + 1 gratis

 • Kar boste spili.

  • stroški prevoza s turističnim avtobusom,
  • vipavska jota, domači krožnik: prata, pečenica, krompir, zelje,
  • sladica: štruklji,
  • organizacija, vodenje in DDV.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
RAZPRODANO Trajanje

DOLOMITI

Cena od 460 €

2 Trajanje
9. - 11. 3. Trajanje

DAN ŽENA V CRIKVENICI

Cena od 79 €

12. -14.4. Trajanje

SRBIJA – JAGODINA

Cena od 154 €