• Program je možno prilagoditi po želji skupine.

  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,
  • ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program.
  • vožnjo s turističnim avtobusom,
  • 1 x polni  penzion, spanje v bungalovih,
  • vse oglede, ki so v programu navedeni,
  • 1 x rafting po Tari ali safari Sutjeska,
  • turistično pristojbino,
  • stroške organizacije, priprave in vodenja izleta.
  • po dogovoru.
 • Na svoji 145 km dolgi poti je ustvarila skoraj 100 km dolg kanjon, z  globino do 1300 m, kar ga postavlja na drugo mesto na svetu (takoj za Grand Canyonom na reki Colorado v ZDA), a je po lepoti nedvomno  prvi! Zaradi kristalno čiste vode (pitna na celotni poti), izredno bogatstva rastlinskih in živalskih vrst je Tara vpisana na listo Unescove kulturne dediščine.

   1. dan: Odhod v nočnih urah, vožnja s postanki mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice, Sarajeva in Foče do avtokampa, kamor boste prispeli v dopoldanskih urah. Po »dobrodošlici« se namestite v dvo in štiri posteljne bungalove. Za vami bo dolga pot in prileglo se bo dobro kosilo »izpod peke« kot ga znajo pripraviti le vaši gostitelji. Po kosilu boste s pomočjo profesionalnih vodnikov izbrali opremo za rafting: obvezne varnostne jopiče, čelade, neoprenske obleke in obutev, anorake … Prevoz s terenskimi vozili v Črno Goro, do začetne točke raftinga v Brštanovici. Tu se boste spoznali s tehnikami veslanja, obnašanjem v čolnu in z vsemi podrobnostmi, ki jih je potrebno poznati pred spustom. NATO PA SPUST! Nekaj ura boste veslali po najatraktivnejših delih reke Tare in njenega kanjona, mimo slapov in divjih pritokov. Vmes bodo postanki za kopanje in fotografiranje. Po 25 km adrenalina in naravnih lepot, ob katerih vam bo zastajal dih, pridete v rafting center. Tu vas bodo že čakali topli tuši. Za večerjo se bodo kuharji spet izkazali z domačimi specialitetami, ob katerih si boste obliznili prste. Po večerji se bo še kako prilegel počitek in spanje.

  2. dan:  Po zajtrku se odpeljete do Nacionalnega parka Sutjeska, obiščete spomenik NOB – Tjentište,  ki spominja na Bitko na Sutjeski, katera je trajala od 15. maja do 16. junija 1943. Pot vas bo vodila naprej mimo Gackega, Nevesinja do Mostarja. Ustavili se bomo ob izviru reke Bune, ki izvira izpod 200-metrske prepadne stene. Poleg je bil v 16. stoletju postavljen samostan (tekija) za red Dervišev. Danes je tu muzej. Po ogledu boste nadaljevali z vožnjo do Mostarja, kjer si boste ogledali glavno znamenitost mesta – stari most, ki je bil leta 1993 porušen ter nato obnovljen. Sprehodili se boste po »kujundžiliku« in (po želji) poskusili čevapčiče ali spili pravo turško kavo. Naslednji postanek bo v znanem romarskem središču Međugorje, ki ga obiskujejo številni verniki od vsepovsod. Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.


  VARIANTA, ČE NE GRESTE NA RAFT:

  V kolikor vas bolj privlačijo kopenske lepote lahko namesto raftinga izberete Jeep safari skozi zaščiteni rezervat Perućica – en izmed redkih evropskih pragozdov, ki je bogat s floro in favno in obenem dragoceni biser Nacionalnega parka Sutjeska. Z Dragoš sedla je lep razgled na pragozd Perućica in na 80 m visok slap Skakavac; dvignili se boste visoko pod Maglič in uživali ob pogledu na veličastno Zelengoro.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

1 Trajanje
14. - 16. 2. 2020 Trajanje

PRŠUTIJADA 2020

Cena od 145 € /os.

17. 12. 🏊‍♂️ Trajanje

KOPALNI AVTOBUS PARADISO DOBOVA

Cena od 12€ | 22€ s savno

2 Trajanje
14. 3. 2020 Trajanje

Turracher höhe ⛷

Cena od 55 €