• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  •  ogledi in storitve, ki niso vključene v program.
  • avtobusni prevoz, cestne pristojbine,
  • večerjo z glasbo, nočitev z zajtrkom,
  • kosilo (nedelja),
  • vodenje in organizacijo potovanja,
  • plačilo lokalnega vodiča,
  • vse oglede po programu.
  • po dogovoru.
 • Mesto, ki je bilo vedno na stičišču kultur zahoda in vzhoda, kjer ste ta trenutek pred mogočno mošejo in že naslednji pred krščansko stolnico, židovsko sinagogo ali pravoslavno cerkvijo. Poseben čar daje mestu tudi mešanica arhitekturnih nasprotij in slovita “glavna čaršija”, ki je grajena po vzoru arabskih soukov z nizom prostranih trgov in nešteto majhnimi uličicami.

  1. dan: SLOVENIJA – SLAVONSKI BROD – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

  Z zbirnega mesta v Kozjem se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Sledi nočna vožnja do mejnega prehoda Obrežje. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo nadaljevali pot proti Slavonskemu Brodu, mimo Doboja in Zenice do Sarajeva. Znamenitosti Sarajeva si bomo ogledali z lokalnim vodičem. Po naporni nočni vožnji  bomo najprej  obiskali  „Vrelo Bosne“ in se sprehodili po aleji platan. Ko si bomo nabrali novih moči, se bomo vrnili v središče mesta. Obiskali bomo »Svrzino kuću«,  tipično muslimansko mestno hišo, ki simbolizira odnos do življenja in življenjsko filozofijo bosanskega človeka. Hiša je najlepši ohranjeni primer posebnosti sarajevskega stavbarstva v osmanskem času. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, po sloviti Ferhadiji in mimo katedrale, pravoslavne cerkve in Ferhat-begove džamije do Baščaršije, imeli pa boste tudi čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapđinic, burekđinic … Za kosilo boste našli lokal, ki vam bo najbolj všeč (verjemite, izbira je velika). Ob dogovorjeni uri se bomo ponovno zbrali in odpeljali do našega hotela na Jahorini. Sledi namestitev po sobah in večerja. V hotelu obljubljajo glasbo, za zabavo bomo morali pa sami poskrbeti…

  1. dan: SARAJEVO – TRAVNIK – JAJCE – BANJA LUKA – SLOVENIJA

  Polni vtisov se bomo vračali čez mesto Travnik, ki so ga včasih imenovali ”evropski Istanbul”. V spremstvu lokalnega vodiča si bomo ogledali muzej, rojstno hišo Iva Andrića. Povzpeli se bomo do starega gradu in se nato spustili do izvira Plava voda. Pot bomo nadaljevali do Jajca. Ogledali si bomo mesto, v katerem je bilo II. zasedanje AVNOJ-a. Ogledali si bomo tudi naravne in kulturne znamenitosti. Po kosilu se bomo po cesti ob kanjonu reke Vrbas odpravili do Banja Luke. Po kratkem postanku bomo nadaljevali pot mimo Gradiške in Zagreba do doma, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

17. 12. 🏊‍♂️ Trajanje

KOPALNI AVTOBUS PARADISO DOBOVA

Cena od 12€ | 22€ s savno

2 Trajanje
1 Trajanje
1 Trajanje
7. - 8. 3. 2020 Trajanje

DAN ŽENA - ISTRA 2020

Cena od 99 € / osebo