• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco (cca. 5 EUR),
  • druge storitve in ogledi po želji, ki niso vključeni v program.
  • avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine,
  • degustacijo 8 vrst vina, madžarsko večerjo z glasbo,
  • vstopnine, vožnjo z ladjico – Kopački rit,
  • spanje v dvo in troposteljnih sobah v hotelu ***, zajtrk,
   2 x kosilo,
  • stroške priprave, organizacije in vodenja izleta, lokalni vodič, ddv,
  • zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco.
 • spanje v dvo in troposteljnih sobah v hotelu ***

 • 1. dan, sobota, : SLOVENIJA – ZAGREB – DŽAKOVO – KOPAČKI RIT – SUBOTICA:
  Odhod z dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do hrvaške meje, po opravljenih formalnostih pa mimo Zagreba po avtocesti do Džakova, kjer si bomo ogledali katedralo sv. Petra, ki s svojo mogočno arhitekturo in prelepimi freskami jemlje dih in je tudi simbol mesta. Pot bomo nadaljevali do področja naravnega parka Kopački rit, ki ga je ustvarila voda. Leži v kotu med Dravo in Donavo v bližini meje s Srbijo in sodi med največja močvirja v Evropi. Park sestavlja poplavni mozaik kopnega, barij, mlak, kanalov ter nekaj jezer, ki se nikoli ne posuše. Lepota neokrnjene narave, bogastvo vode, rastlinskega in živalskega sveta privlačita turiste in tudi znanstvenike z vsega sveta. Tu gnezdi okoli 260 vrst ptic, selivke pa se tukaj ustavljajo na vsakoletni poti s severa proti jugu in nazaj. V vodi je okoli 40 vrst rib, na kopnem pa številni sesalci. Močvirje slovi tudi po raznolikem rastlinju. Z našim obiskom bomo začeli v sprejemnem centru, kjer nam bodo povedali vse o parku. Nato se bomo peljali z ladjo po kanalih in opazovali ptice in druge živali. Videli bomo farmo govedi, se sprehodili do dvorca Tikveš in uživali v nenavadni pokrajini. Da bomo lažje potovali, si bomo privoščili dobro kosilo. Pot bomo nadaljevali proti Somborju in si ogledali stari del mesta. Po ogledu se bomo odpeljali do Paličkega jezera, si ga ogledali nato pa se namestili v hotelu. Pred večerjo bomo še degustirali njihova dobra vina, nato pa se ob glasbi najedli madžarskih specialitet in se po napornem dnevu odpočili.

  2. dan, nedelja, : SUBOTICA – BEČEJ – NOVI SAD – ZAGREB – SLOVENIJA:
  Po zajtrku se bomo odpeljali proti Subotici, si ogledali stari del mesta, nato pa se odpravili proti Bečeju. Ogledali si bomo dvorec Fantast. Celoten kompleks obsega okoli 65 hektarjev površine in vključuje grad, kapelo sv. Jurija, kobilarno, ki šteje približno 80 konj … Ustavimo se še v centru mesta, kjer si bomo ogledali najlepšo pravoslavno cerkev v Bački. Nato se bomo odpravili do Novega Sada. Povzpeli se bomo na Petrovaradinsko trdnjavo, imenovane tudi »Gibraltar na Donavi«, ki je ena največjih utrdb v Evropi iz 18. st.. Nadaljevali bomo z ogledom starega mestnega jedra in njegove prekrasne arhitekture. Novi Sad, mesto, ki je zaradi svoje bogate zgodovine dobilo tudi neuradni naziv kulturna prestolnica, je danes pravi raj za turiste. V mestu so opazne velike kulturne razlike zaradi mešane sestave prebivalstva, kar daje mestu pravi čar. Da bomo lažje zdržali pot domov, si bomo privoščili še dobro kosilo. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

2 Trajanje
2 Trajanje
2 Trajanje
2 Trajanje
1 Trajanje

GOLI OTOK

Cena od