• Program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

  • enoposteljna soba,
  • druge storitve in ogledi po želji, ki niso vključeni v program,
  • zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco.
  • stroške avtobusnega prevoza,
  • zunanje oglede po programu,
  • 1 x polpenzion v hotelu 3* v 1/2 sobi,
  • pršut, malico,
  • vodenje, organizacijo in DDV.
 • 1.DAN: odhod z dogovorjenega mesta v jutranjih urah in vožnja s postankom preko mejnega prehoda Dragonja do mesta Poreč, kjer se bomo sprehodili po starem mestnem jedru mimo spomenikov, ki pričajo o bogati zgodovini: Decumanusa, Eufrazijeve bazilike in drugih. Nato bomo krenili do Vrsarja, ki se nahaja na samem ustju Limskega kanala, na 54 metrov visokem griču. Prvotno naselje je bilo na vrhu griča, kasneje pa se je širilo na njegova pobočja. Živahno ribiško mestece z 2000-letno zgodovino obkrožajo romantični otočki in čeri. Obiskali bomo še eno zanimivo mesto, Motovun, ki je znano po tartufih in odličnem vinu. Mesto naj bi bilo zgrajeno na energetski točki in zato so ljudje, ki tam živijo, vedno nasmejani in dobre volje. Bolj bo držalo, da so obiskovalci mesta zadovoljni, ker imajo čudovit pogled na dolino reke Mirne, predvsem pa zaradi samega mesta, ki je preprosto in prijazno, znano tudi po odličnih restavracijah. Pozno popoldne se bomo zapeljali do Buzeta, kjer bomo prenočili. Še prej pa bomo ob dobri glasbi povečerjali.

  2.DAN: zajtrk, vožnja proti Roču, majhnem starem mestecu ob vznožju Čičarije. Roč je bilo nekoč bogato, utrjeno mesto z več kot 2000 prebivalci. V njem je imela močan vpliv cerkvena oblast, zato ima še danes kar tri cerkve. Najstarejša je iz 12 stoletja. Od 13. stoletja dalje je bilo tu središče glagoljašev oz. glagoljaške književnosti (glagolati pomeni v staroslovanskem jeziku govoriti). V Roču je bila doma glasba, kar dokazujejo tudi kamniti instrumenti v mestnem parku. Veliko je samoukov. Zagotavljajo, da vsak večer igrajo najmanj v eni hiši. Do najmanjšega mesta na svetu, Huma (17 prebivalcev), se pride po Aleji glagoljašev. Mesto je ohranilo svojo srednjeveško podobo. Skozi srednji vek je bilo središče glagoljaške pismenosti, zato je razumljivo, da so glagolico uporabljali še pred 100 leti. Ohranili so tudi prastar običaj: moški enega izmed njih z vrezovanjem zareze v dve palici (DA – NE) izberejo za župana za eno leto na skupnem sestanku v mestni loži. S tem pa znamenitosti še ni konec! Hum je znan po alkoholni pijači “humski biski”, katere recept ne izdajo. Ve se le, da pri pripravi uporabljajo belo omelo. V bližnji konobi se bomo prepričali, da je pri njih dober tudi domač pršut in še kaj »na žlico«. Pozno popoldne pa se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Rezervirajte sedaj, v kratkem vas bomo kontaktirali na dane podatke za potrditev rezervacije.

Turizem Toni

Telefon: 031 643 338

E-mail: avto.prah@siol.net

Ponudba za skupine

14. 12. Trajanje
2 Trajanje
1 Trajanje
8. – 15. 12. Trajanje

Thalassotherapia Crikvenica

Cena od 340 €

14. 3. 2020 Trajanje

RAZSTAVA CVETJA PORDENONE

Cena od 39 € / os.