Naša spletna stran uporablja piškotkePiškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Spletna stran uporablja naslednje piškotke

Skupina 1: Ti so ključni in brez njih spletna aplikacija ne bo delovala, kot bi morala. Ti piškotki se nastavijo, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno aplikacijo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.

Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na spletni aplikaciji, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne aplikacije se strinjate z namestitvijo teh piškotkov na vašo napravo.

Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook. Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, teh piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zelo uporabne funkcionalnosti spletne aplikacije zato ne bodo na voljo.

Natančen seznam piškotkov
Naša spletna stran uporablja piškotkePiškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Spodnji spisek prikazuje piškotke ki jih uporabljamo.

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

_utma

Statistika ogledov spletne
strani

2 leti

Google Analytics

_utmb

Statistika ogledov spletne
strani

30 minut

Google Analytics

_utmc

Statistika ogledov spletne
strani

Ob zaprtju
brskalnika ali 30 minut

Google Analytics

_utmz

Statistika ogledov spletne
strani

6 mesecev

Google Analytics

test_cookie

Statistika ogledov oglasov

15 minut

Double Click

PHPSESSID

Prijava in identifikacija
uporabnika

trajanje seje

WordPress.org

fbm_

Povezava s Facebookom

1 leto

Facebook.com

wordpress_

Prijava in identifikacija
uporabnika

trajanje seje

Avto Prah

wordpress_logged_in_

Prijava in identifikacija
uporabnika

trajanje seje

Avto Prah

wordpress_test_

Prijava in identifikacija
uporabnika

trajanje seje

Avto Prah

wordpress_test_cookie

Testni piškot

trajanje seje

Avto Prah

Google Analytics za svoje delovanje uporablja več piškotkov__utma je trajen piškotek in je namenjen merjenju statističnih podatkov obiska spletne strani. Namenjen je sledenju tega, kolikokrat je uporabnik obiskal spletno stran, kdaj jo je obiskal prvič in kdaj zadnjič. Piškotka__utmb in __utmc skupaj omogočata izračun, kako dolgo traja posamezen obisk uporabnika. Piškotek __utmb zabeleži trenutek, kdaj je obiskovalec obiskal spletno stran, piškotek __utmc pa zabeleži, kdaj obiskovalec zapusti spletno stran. Piškotek __utmb poteče, ko obiskovalec zapusti spletno stran, piškotek __utmc pa poteče 30 minut po tem, ko uporabnik zapusti spletno stran. Piškotek __utmz vsebuje informacijo o tem, s katere spletne strani je prišel uporabnik, kateri iskalnik je uporabil, katero povezavo je kliknil, katero ključno besedo je uporabil in kje na svetu se je nahajal, ko je dostopal do spletne strani. Piškotek poteče po 6 mesecih. Več o tem najdete na tej povezavi.

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, ki se prikazujejo na https://www.avto-prah.si/ , pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku. V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.

Avto-Prah.si nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

3dr party:

Pisava – googlefonts (Piškotki, ki so uporabljeni za nastavitev pisave spletne aplikacije.)

Socialni mediji

Večina spletnih strani ima možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih omrežjih. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo piškotke. Vsak od njih bo v brskalnik dodal svoj piškotek, če boste želeli deliti vsebino.  Facebook piškotek z imenom datr.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Upravitelj strani

Anton Prah s.p.,

Naselje heroja Maroka 29,

8290 Sevnica